Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Turkey flag icon
Turkey
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Vår berättelse

Statkrafts vision är en värld som drivs av förnybar energi. Vi är övertygade om att förnybar energi kan driva alla industrier, företag och hem. Det kan driva utvecklingen. Det kan driva möjligheter.

Elektricitet har förvandlat mänskligheten. Det tänder våra hem, våra skolor, våra kontor. Det driver våra maskiner och hela vårt samhälle. Det möjliggör modern transport och kommunikation. Det är en odiskutabel del av hur vi lever, arbetar och utvecklas som samhälle.

Men här finns en dubbeltydighet. Elen görs till största delen fortfarande från fossila källor och det är ett hot mot vår planet. Elförbrukning- och produktion står för 75% av världens utsläpp av växthusgaser, och mer än 80% av vår energi kommer fortfarande från fossila bränslen. Det är en procentandel som inte har förändrats på 30 år. Det leder till att många accepterar tron ​​att övergången till förnybar energi måste ske gradvis och att kol, olja och gas fortfarande är de mest praktiska alternativen.

Vi håller inte med.

För att vi ska hålla vår planets temperatur under brytpunkten, möta växande efterfrågan och ge el till de 2,5 miljarder människorna i världen som fortfarande inte har det kan förnybar energi inte vara en del av lösningen. Den måste vara lösningen.

Det positiva är att förnybar energi är en stor del av lösningen redan idag. Förnybar energi är hållbar och lönsam. Statkraft-anställda över tre kontinenter i Europa, Sydamerika och Asien har bevisat det. Vi är med och driver den här framtiden, precis som vi har gjort i mer än 125 år.

Statkraft har gjort ren energi möjligt i över ett sekel, långt innan klimatförändringarna hade utvecklats till kris för vårt samhälle - och vi är det enda företaget i den storleken som investerar 100% av vår tillväxt helt i förnybara energikällor. Det började med vattenkraft i Norge och har expanderat till att vi globalt utnyttjar en flexibel tillgång på vatten, sol och vind. Vi vill inte bara ha en koldioxidneutral framtid. Vi går all in på förnybar energi