Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Statkraft och Bee går samman för Mer elbilsladdning i Sverige

09 Feb, 2021

Statkraft fortsätter att investera i elbilsladdning och ingår partnerskap med de regionala energibolagen som idag äger Bee Charging Solutions AB. Bee kommer att vara en del av företagets engagemang för elbilsladdning i Europa under varumärket Mer.

Statkraft har genom en nyemission förvärvat 51% av Bee, medan Öresundskraft, Jämtkraft och Tekniska verken i Linköping behåller 49 %. Tillsammans med Statkrafts svenska laddverksamhet Grön Kontakt AB kommer Bee Charging Solutions nu bilda det nya bolaget Mer Sweden AB. Det sammanslagna bolaget kommer att ledas av VD:n för Bee, Fredrik Nordin och kommer att ingå i Statkrafts portfölj av laddbolag i Norge, Tyskland och Storbritannien. För att leda gruppen av laddbolag inom Statkraft har Kristoffer Thoner nyligen anställts.

 - Jag ser fram emot att ta mig an uppgiften och tillsammans med resten av organisationen, samt våra nya kollegor på Bee, skapa det bästa och mest kundorienterade företaget inom elbilsladdning i Europa; säger ny koncernchef och verkställande direktör för Mer, Kristoffer Thoner.

Statkraft har en tydlig ambition att växa på den europeiska marknaden för elbilsladdning. Förvärvet av Bee är en del i detta initiativ och kommer att göra Mer till en av de största aktörerna på den svenska marknaden redan idag. Samtidigt rustas företaget till att ta del av den förestående elbilsboomen i Sverige. Idag finns det ca. 200 000 laddbara personbilar och prognosen är att beståndet kommer växa kraftigt de kommande åren. Utvecklingen innebär stor efterfrågan för publika snabb- och ultrasnabba laddmöjligheter samt smarta laddlösningar för arbetsplatser och bostäder.

 - Partnerskapet är ett drömscenario för oss. Det stärker vår marknadsledande position och innebär ett stort steg framåt i ambitionen att göra det lätt att köra elbil. Vi kommer även erbjuda våra kunder och partners möjligheten att elektrifiera över nationsgränser och ser med tillförsikt fram emot att fortsätta utveckla den bästa kundupplevelsen för elbilsladdning, nu som en del av Mer’s europeiska organisation; säger Fredrik Nordin, ny VD på Mer Sweden AB.

 - Kombinationen av Statkrafts ambitioner och unika kompetens från Europas ledande elbilsland tillsammans med Bee’s position på den svenska marknaden skapar en stabil plattform för tillväxt och förutsättningarna för att vara den mest relevanta laddaktören; säger Erik Brandsma, ordförande för Bee Charging Solutions.

 

"Jag ser fram emot att ta mig an uppgiften och tillsammans med resten av organisationen, samt våra nya kollegor på Bee"
Kristoffer Thoner
ny koncernchef och verkställande direktör för Mer
"Det stärker vår marknadsledande position och innebär ett stort steg framåt i ambitionen att göra det lätt att köra elbil"
Fredrik Nordin
vd Mer Sweden AB

Om Bee
Bee är en av Sveriges ledande aktörer för elbilsladdning och driver omställningen till e-mobilitet genom att erbjuda sömlösa laddlösningar för privatpersoner, företag, fastighetsägare och kommunala aktörer. Bee driver även ett av Sveriges största publika laddnätverk med drygt 2 000 laddpunkter. Det svenska laddbolaget bildades 2015 och har sitt huvudkontor i Helsingborg.

Om Mer
För många är elbilsladdning ett nytt spel, men inte för oss. Vi har expertis, innovation och kunskap från över ett decennium nu. Vi är redo att gå. Världen behöver ett bättre sätt att röra sig, och Mer är här för att få det att hända.

Mer är ett europeiskt företag som består av flera laddbolag i Norge, Sverige Tyskland och Storbritannien och ägs av Statkraft. Även om Mer grundades 2020, omfattar företaget ett brett utbud av lång erfarenhet inom elektrisk mobilitet.

Om Statkraft
Statkraft är ett ledande företag inom vattenkraft internationellt, Europas största leverantör av förnybar energi och Sveriges fjärde största elproducent. Koncernen producerar vattenkraft, vindkraft, solkraft, gaskraft och levererar fjärrvärme. Statkraft är ett globalt företag inom energihandel. Statkraft har 4000 anställda i 17 länder.

 

Kontaktpersoner:

Statkraft/Mer: Geir Fuglseth, kommunikationsansvarig Statkraft, tel +47 913 70 572

Bee: Nathalie Kinell, CMO, Bee Charging Solutions AB, tel. +46 7000 33 911.