Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Grön Kontakt storsatsar i Sverige

11 sep., 2019

Laddföretaget Grön Kontakt etablerar sig nu i Sverige. Företaget har funnits i Norge i tio år och kommer från och med nu att erbjuda laddlösningar för olika aktörer, bland andra bostadsrättsföreningar, fastighetsföretag och till offentliga och privata parkeringsbolag. Målet är att bli ett av Sveriges ledande laddföretag inom några få år.

- Med våra långa erfarenhet från den norska laddinfrastrukturmarknaden har vi skaffat oss unik kunskap om hur vi bäst bygger och driftar storskaliga laddnätverk baserat på elbilisternas behov, säger Ole Henrik Hannisdahl, vd för Grön Kontakt. Han tillägger:

- Vi förväntar oss att den tillväxt inom elfordon som vi sett i Norge kommer att sprida sig även till andra länder de kommande åren. Med våra norska erfarenheter vill vi vara med och bidra på den resan och en etablering i Sverige är därför ett naturligt steg för oss.

- Vi har höga målsättningar och ambitioner och satsar på att inom några år bli en av de ledande laddföretagen i Sverige, säger Per Gunnarsson, försäljningschef på Grön Kontakt i Sverige. Han tillägger:

- Under 2019 ska vi bygga laddstationer för bostadsföretag och i offentliga miljöer samtidigt som vi ska bygga snabbladdare på flera strategiska platser tillsammans med våra partners.

Grön Kontakt har idag installerat fler än 230 snabbladdare i Norge. De första snabbladdarna i Sverige sattes upp i samarbete med partnern Olav Thon Gruppen.

- Vi erbjuder marknadens bästa kundupplevelse tillsammans med våra partners som gör att ett laddstopp kan kombineras med andra ärenden. Med våra marknadsledande laddlösningar för hemmet och på jobbet är vi idag en total-leverantör av laddtjänster. Vi ser fram emot att kunna erbjuda riktigt bra laddlösningar till fler bilister även i Sverige, säger Ole Henrik Hannisdahl

Om Grön Kontakt

  • Grönn Kontakt är ett laddföretag som har satt upp, och driftar, 230 offentliga snabbladdningsstationer i Norge. Företaget erbjuder också laddlösningar för bostadsrättsföretag, delningsföretag, fastighetsföretag och privatbostäder.
  • Företagets huvudägare är Statkraft och Agder Energi.
  • Företaget har partneravtal med Coop, Olav Thon Gruppen, Umoe restaurants och Circle K

Kontaktpersoner

Ole Henrik Hannisdahl
Vd Grønn Kontakt AS
Tel: +47 977 82 677. E-post: ohh@gronnkontakt.no

Per Gunnarsson
Försäljningschef Sverige
Tel: +46 76-212 14 00. E-post: per@gronkontakt.se