Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Statkraft firade 120 år med Energisverige

16 okt., 2015

I onsdags uppmärksammades Statkrafts 120-årsjubileum på Norges ambassad i Stockholm. Statsråd, beslutsfattare och stora delar av energisektorn var på plats för att delta i seminariet på temat ”Nordisk konkurrenskraft i en förnybar framtid”.

Ambassadör Kai Eide öppnade seminariet med ett engagerat tal om den stora potential som utbytet mellan Norge och Sverige har. Möjligheterna i ländernas nära samarbete framhölls också av Sveriges energiminister Ibrahim Baylan och Norges olje- och energiminister Tord Lien, i synnerhet avseende vårt nordiska energisystem som med stor andel ren energi och en gemensam elmarknad står som en förebild i Europa.

Statkrafts koncernchef Christian Rynning-Tønnesen bjöd på en historisk exposé över Statkrafts utveckling, från ett statligt initiativ för elektrifiering av järnvägen till ett globalt energibolag med mer än 400 kraftverk över hela världen. Klas Eklund, senior rådgivare på SEB, fortsatte på det globala temat med en insiktsfull framtidsspaning om övergången till en grön ekonomi. Till den avslutande debattpanelen anslöt även Miljöpartiets tidigare språkrör Maria Wetterstrand, liksom Olof Ulseth, direktör på Energi Norge.

Tack till alla som kom och firade med oss i Stockholm.