Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Stockholm Extreme Challenge

14 nov., 2013

Statkraft Sverige sponsrar ett multisportlag, Statkraft Adventure racing (www.teamstatkraft.se) som ska tävla nu på fredag/lördag i Stockholm Extreme Challenge.

-För oss är det naturligt att stödja den här typen av idrottsverksamhet, säger Mikael Lindström, produktionschef vid Statkraft. Den passar ovanligt bra med vår egen devis ”ren energi”. Samarbetet har pågått sedan 2009 och i förra årets tävling kom laget på andra plats.

Starten går på Medborgarplatsen i Stockholm fredag den 10 augusti kl 12. Sen väntar en rad olika utmaningar för deltagarna – orientering, klättring, cykling, paddling, löpning och simning som varar inpå natten. Efter en kort nattvila fortsätter tävlingen igen tidigt på lördag morgon och vinnaren beräknas gå i mål strax efter 12 på lördagen.

-Det här är den enda tävlingen i år för mixade 4-mannalag som är så utsträckt i tiden, säger lagledaren Arvid Björkroth. Det gör tävlingen extra utmanande. Vårt lag kommer i år att ha två deltagare från Umeå och två från Östersund.

Nu laddar de fyra i Statkrafts lag med att äta så mycket de kan innan loppet. Lika viktigt är att äta löpande under ett dygn med intensiv förbränning.