Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Christian Rynning-Tønnesen ny koncernchef

14 nov., 2013

Den 30 april tog Christian Rynning-Tønnesen över som koncernchef på Statkraft efter Bård Mikkelsen som avgår i enlighet med sitt anställningsavtal.

Efter närmare nio år som koncernchef på Statkraft lämnade Bård Mikkelsen stafettpinnen vidare till Christian Rynning-Tønnesen. Ledarbytet uppmärksammandes på huvudkontoret i Lilleaker där såväl anställda som externa gäster slutit upp.

Den nye koncernchefen kommer närmast från en anställning som koncernchef på Norske Skog. Han har också lång erfarenhet av Statkraft från sin anställning på bolaget mellan 1992 och 2005.

Ovanligt spännande utmaning

– Jag kan energibranschen både från insidan och utsidan och betraktar mitt nya jobb som en ovanligt spännande utmaning. Världen behöver mer förnybar energi samtidigt som befintlig näringsstruktur måste utvecklas och anpassas till nya ramvillkor, sa Christian Rynning-Tønnesen, när det blev känt att han fått jobbet.

– Det har varit viktigt för styrelsen att hitta en toppledare för Statkraft med bland annat solid kompetens från energisektorn och internationell affärsverksamhet – och inte minst någon som kan uppvisa goda resultat.

– En sådan ledare har vi nu anställt, sa styrelseordförande Arvid Grundekjøn om valet av Rynning-Tønnesen.
Christian Rynning-Tønnesen har varit koncernchef på Norske Skog sedan sommaren 2006 efter att han anställdes i bolaget som koncerndirektör för finans i början av 2005. Tidigare satt han i översta ledningen på Statkraft i 11 år, och dessförinnan arbetade han på McKinsey och Esso Norge.
Rynning-Tønnesen har civilingenjörsexamen från NTNU (Norges tekniska och naturvetenskapliga universitet).