Stockholm Extreme Challenge

14.11.2013 | nyheter

The team of Statkraft Adventure racing stockholm extreme

Foto: stockholmextreme.se

Statkraft Sverige sponsrar ett multisportlag, Statkraft Adventure racing (www.teamstatkraft.se) som ska tävla nu på fredag/lördag i Stockholm Extreme Challenge.

-För oss är det naturligt att stödja den här typen av idrottsverksamhet, säger Mikael Lindström, produktionschef vid Statkraft. Den passar ovanligt bra med vår egen devis ”ren energi”. Samarbetet har pågått sedan 2009 och i förra årets tävling kom laget på andra plats.

Starten går på Medborgarplatsen i Stockholm fredag den 10 augusti kl 12. Sen väntar en rad olika utmaningar för deltagarna – orientering, klättring, cykling, paddling, löpning och simning som varar inpå natten. Efter en kort nattvila fortsätter tävlingen igen tidigt på lördag morgon och vinnaren beräknas gå i mål strax efter 12 på lördagen.

-Det här är den enda tävlingen i år för mixade 4-mannalag som är så utsträckt i tiden, säger lagledaren Arvid Björkroth. Det gör tävlingen extra utmanande. Vårt lag kommer i år att ha två deltagare från Umeå och två från Östersund.

Nu laddar de fyra i Statkrafts lag med att äta så mycket de kan innan loppet. Lika viktigt är att äta löpande under ett dygn med intensiv förbränning.