Statkraft lanserar Energy Challenge

13.05.2013 | nyheter

Winners of climate contest go to San Francisco

Antingen vill du lära dig mer eller testa dina kunskaper om energi: Pröva Energy Challenge, en digital, interaktiv videoquiz om förnybara energikällor. Deltagarna kan vinna en spektakulär glaciärvandring på Folgefonna över fjordarna i Vest-Norge.

Energy Challenge är en applikation där publiken ser animerad video om förnybar energiproduktion och det ställs frågor om olika energikällor.

Deltagare med de bästa resultaten inbjuds vidare att delta i en tävling där priset är en spektakulär exkursion till glaciären Folgefonna och besök på en av Statkrafts kraftverk i området.

Energi Challenge riktar sig huvudsakligen till en ung publik i Europa. Målet är att öka kunskapsnivån om förnybara energikällor och skapa intresse och entusiasm för dessa ämnen.

”Intresset för förnybar energi är stort, och vi upptäcker ett ökande kunskapstörst från den här engagerade publiken. Många vill lära sig mer om förnybara energikällor”, säger kommunikationsdirektör Bente Engesland i Statkraft.

”Statkraft är störst i Europa inom förnybar energi. Vi satsar på bra etablerade metoder för förnybar energiproduktion som vattenkraft och vindkraft men er också ledande i värden på utveckling av saltkraft, en teknologisk innovation i tidiga skeden. Med Energy Challenge vill vi på ett lätt, tillgängligt och spännande sätt berätta hur vi producerar förnybar energi.”

Du kan pröva Energy Challenge och delta i konkurrensen på Statkrafts officiella Facebook-sida: www.facebook.com/statkraft

Läs mer om hur Statkraft producerar vattenkraft från glaciärer (endast engelska)www.statkraft.com/energy-sources/hydropower/the-glaciers-inner-energy

Image of Energy Challenge at Facebook"Energy Challenge" på Statkrafts Facebook-sida.