Invigningen av belysning vid Harrsele kraftverk

22.12.2011 | nyheter

Children in blue helmets

Måndag 19 december invigdes den nya belysningen vid Harrsele kraftverk av Statkraft. De närboende har länge efterfrågat en förbättring av den eftersatta belysningen.

Invigningen av belysningen hölls vid kraftstationen och firades med fyrverkerier av representanter från Statkraft och de närboende. Statkraft bjöd också gästerna på julgröt och skinkmacka samt en rundvandring i kraftstationen.

-Vi arbetar från Statkrafts sida med en rad projekt i Sverige och Norge för att skapa en god miljö vid våra kraftverk. De som bor vid kraftverket har länge efterfrågat en bättre belysning och vi är glada att vi har kunnat hörsamma deras önskan, säger Sture Andersson, drift och underhållschef, Harrsele kraftstation.

Projektet har kostat 400 000 kronor och kommer från Statkrafts Elvelangsprojekt, som har som syfte att skapa trivsel för lokalsamhället i närheten av Statkrafts vattenkraftverk.

Statkraft tog över Harrsele kraftverk från E.ON 2009. Den tidigare belysningen togs i bruk samtidigt som kraftverket byggdes 1958 och var mycket eftersatt. Den nya belysningen består av lågenergilampor (25 watt jämfört med de tidigare 125).